MASALA PAPAD - ZAFUNDUJMY SOBIE TROCHE PRZYJEMNOŚCI
MASALA PAPAD - ZAFUNDUJMY SOBIE TROCHE PRZYJEMNOŚCI
Papad to indyjska przekąska, podawana często z sosami, jako przystawka w czasie oczekiwania na główne danie. Jest to cienki, chrupiący "naleśnik" zrobiony z mąki uzyskanej z fasoli (soczewicy) urid i przyprawy czarny pieprz, asafetyda itp.
Ma niepowtarzalny smak. Polecamy!
Opakowanie zawiera kilkanaście naleśników (ich liczba jest zmienna w zależności od wagi, ale jest to około 13-15 sztuk), więc starcza na długo.
Papady mogą stać się wspaniałym uzupełnieniem naszych codziennych obiadów, przekąską, jak też stanowić intrygującą przystawkę podczas domowego przyjęcia.
Można je przygotować na 3 sposoby opisane poniżej.
Sposób przygotowania:
1. PIECZENIE/SMAŻENIE - Opiekać kilka sekund nad otwartym ogniem lub na bardzo rozgrzanej suchej patelni.
2. SMAŻENIE W GŁĘBOKIM OLEJU - włożyć do bardzo rozgrzanego oleju na kilka sekund. Po wyjęciu osączyć na papierowym ręczniku.
3. MIKROFALÓWKA - włożyć na najwyższą moc na około 1 min.
Mniam Mniam SMACZNEGO !!!!!
1 OPAKOWANIE - 10ZŁ

Komentarze
Prześlij komentarz