Przygotowanie gorących ajurwedyjskich napojów różni się od herbat ziołowych
Przygotowanie gorących ajurwedyjskich napojów różni się od herbat ziołowych tym, że nie gotuje się ich, a jedynie zaparza. Zmielony proszek nazywany również "churna", spożywa się bezpośrednio w ciepłej cieczy. W przeciwieństwie do napojów instant, w których sztuczne dodatki rozpuszczają proszek przemieniając go w chemiczny roztwór; czyste mieszanki napojów Amalaki to 100% naturalnej jakości RAW, bez jakichkolwiek konserwantów czy sztucznych dodatków. Dlatego drobno zmielony proszek nigdy nie rozpuści się we wodzie. Najcenniejszą rzeczą w napoju jest zmielona mieszanka ziół, którą należy rozmieszać w ciepłej wodzie, dodać łyżeczkę miodu, a następnie wypić całą zawartość. Miód jest stosowany w ajurwedzie jako przewodnik dla ziół, które następnie lepiej wchłaniają się w tkankach organizmu.

Komentarze
Prześlij komentarz